Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان گفت: «صلاحیت حرفه‌ای» و «آموزش دوگانه» در دل صنایع است و نیاز واقعی را از خود آنها دریافت می‌کند و پیشرفت این دو طرح موجب جهش تولید و ارتقا کیفیت کالا و خدمات می‌شود. ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۲ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

آرش اخوان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به طرح «آموزش دوگانه» در اصفهان و اثرات آن اظهار داشت: طرحی به عنوان طرح «آموزش دوگانه» در حدود یک سال و نیم پیش در اصفهان و برای نخستین بار در کشور اجرا کردیم و این نوع آموزش چون از ظرفیت اصناف استفاده می‌کند در کنار آموزش مجازی که در حال گسترش است، می‌تواند در کار مردم موثر باشد، چراکه در هر واحد صنفی فقط یک نفر آموزش می‌بیند و چون در سطح شهر افراد آموزش دیده پخش می‌شوند مشکل ازدحام جمعیت نیز نخواهد بود بنابراین نگران شیوع بیماری نیستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر در راستای آموزش دوگانه بتوانیم بیشتر فعالیت داشته باشیم قطعا آموزش‌هایمان لطمه نخواهد خورد و ترکیبی از آموزش الکترونیک و آموزش دوگانه را برای زمان پساکرونا پیشنهاد داده‌ایم و نیز برخی از رشته‌های نوین هم که در این زمان و پس از کرونا می‌توانند موفق‌تر عمل کنند را به عنوان برنامه آموزشی در دستور کار قرار دادیم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان با بیان اینکه اشتغال در بحث آموزش دوگانه بسیار بالا است، عنوان کرد: در آموزش دوگانه چون سفارش محور است، در ابتدا جایگاه شغلی برای افراد تعریف شده و بعد متناسب با این جایگاه شغلی آموزش می‌بینند بنابراین کاملاً منطبق با نیاز اصناف و صنایع خواهد بود و وقتی آموزش تمام شد فرد می‌تواند پاسخگو نیازهای صنف باشد.

وی از تضمین صددرصدی شغل افراد در آموزش دوگانه خبر داد و گفت: در طرحی که امسال پیش بینی و درباره آن با اتحادیه خودرو صحبت شده است، روی برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری صددرصدی کار می‌کنیم و در ابتدای دوره از طرف واحد‌های صنفی، علاوه بر مصاحبه‌های تخصصی، مصاحبه‌های شغلی هم انجام می‌شود و واحد صنفی اگر از نظر اخلاق و شرایط کاری با فرد به توافق رسید باید رضایت اولیه را اعلام ‌کند، سپس ما آموزش دوگانه را شروع می‌کنیم و با ضمانت اشتغال صددرصدی پیش می‌رویم بنابراین شغل افراد از همان ابتدا مشخص و تامین است.

اخوان در رابطه با جهش چشم‌گیر طرح آموزش دوگانه نسبت به سال گذشته بیان کرد: در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان جهش تولید نام‌گذاری شده ما یک جهش به معنای واقعی را در آموزش دوگانه شاهد بودیم چراکه آموزش دوگانه‌‎ای که ما سال گذشته دنبال می‌کردیم فقط توسط 18 واحد صنفی پذیرفته و برای اجرای آن اعلام آمادگی شد و به کمک آنها فقط 18 کارآموز آموزش دیدند.

وی افزود: اما در دو هفته گذشته خود واحدهای صنفی به اداره ما آمده و درخواست 300 نیروی کار داده‌اند و این جهش به معنی واقعی است که ما درخواستی را که به تمنا به واحد‌‎های صنفی می‌گفتیم امسال خودشان مطرح می‌کنند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان تصریح کرد: ما حتما خود را مکلف می‌دانیم که با اتحادیه‌های مختلف چه در اصفهان و چه در شهرستان‌های استان به طور جدی‌تری وارد عمل شویم تا بتوانیم این جهش واقعی را برای تربیت نیروی مورد نیاز صنایع و اصناف استان ایجاد کنیم و اگر نیروی کار بتواند در بازار با جهش چشم‌گیری این آموزش را طی کند قطعاً می‌تواند در ادامه، جهش تولید و جهش خدمات اصناف را داشته باشد.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور: دانش‌آموزان مقاطع متوسطه آموزش‌های مهارتی را فرا می‌گیرندمعاون وزیر کار: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ایران از استاندارد روز جهانی برخوردارنداراک| گواهینامه فنی و حرفه‌ای دارای اعتبار جهانی است

وی با اشاره به گسترش آموزش دوگانه در سراسر کشور اظهار داشت: ما فعالیت خود را مستند کرده و در قالب طرح به سازمان ارائه کردیم و سازمان شیوه نامه آموزش دوگانه را در سراسر کشور ابلاغ کرده و الان در تمام استان‌های کشور زمزمه آموزش دوگانه شنیده می‌شود اما مدلی که در این راستا در اصفهان اجرا می‌شود بسیار کامل‌تر است.

اخوان با بیان اینکه آنچه در اصفهان اجرا می‌شود در هیچ استان دیگری دنبال نمی‌شود، گفت: بعضی از استان‌ها صرفا برای اینکه فرد آموزش را در محیط واقعی کار تجربه کند آموزش دوگانه را دنبال می‌کنند اما آنچه در اصفهان انجام می‌شود این است که افراد ضمن تجربه کار در محیط واقعی، مباحث اشتغالشان هم تضمین شده و این مدل در جای دیگری به این شیوه و قوت کار نمی‌شود، اما ما مستندات خود را در اختیار همه استانها قرار دادیم و استقبال می‌کنیم که هر کدام از استان‌ها بتوانند با این مدل کار کنند.

وی در رابطه با طرح‌های مدنظر آموزش فنی و حرفه‌ای برای شاغلان اصناف و صنایع عنوان کرد: علاوه بربخش آموزش دوگانه که برای افراد جویای کار است، برای شاغلان موجود در صنف و صنعت پروژه‌ دیگری را به نام «صلاحیت حرفه‌ای» داریم که این طرح به دنبال شایسته‌سالاری و شایسته‌گزینی در صنف و صنعت است و در چند شرکت بزرگ کشور و کامل‌ترین آن در منطقه عسلویه بوشهر با کمک اداره کل ما و یکی از آموزشگاه‌های زیرمجموعه استان پیاده‌سازی و در استان هم در چند صنعت بزرگ این پروژه انجام شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان با اشاره به فعالیت‌ها در سیستم صلاحیت حرفه‌ای عنوان کرد: در صلاحیت حرفه‌ای ما ابتدا وارد یک صنف یا صنعت خاص شده و با کمک کارشناسان خبره خود آن نهاد اهداف، فرآیندها، شایستگی‌های شغلی، مشاغل موجود مورد نیاز و نیروی کار آنجا را تحلیل کرده و برای هر شغل پروفایل شایستگی تشکیل می‌دهیم و این مبنایی برای اسکان‌دهی افراد به طور ویژه برای آن نهاد می‌شود.

وی افزود: سپس استاندارد آموزشی مورد نیاز نوشته و یک سیستم آزمونی تحت عنوان صلاحیت حرفه‌ای تعریف می‌شود تا افراد شاغل آزمایش شده و بر اساس پروفایل شایستگی ویژگی افراد بررسی می‌شود به گونه‌ای که قبولی و مردودی ندارد.

اخوان در ارتباط با سرنوشت افراد پس از عدم کسب صلاحیت صددرصد دراین طرح بیان کرد: اگر صلاحیت افراد صددرصد باشد تایید می‌شوند و در غیر این صورت کسر مهارت‌ها بررسی و بر اساس آن برنامه ‌آموزشی طراحی می‌شود؛ این فرآیند آموزش و آزمایش تا کسب صلاحیت کامل ادامه می‌یابد و این نیروها با استفاده بهینه از دستگاه‌ها موجب تولید بیشتر و رونق اقتصادی برای صنف و صنعت می‌شوند.

وی با بیان اینکه مراحل ارتقا شغلی در طرح صلاحیت حرفه‌ای مشخص می‌شود، اظهار داشت: کسانی که می‌خواهند ارتقا شغلی داشته باشند برایشان مشخص است که چه ویژگی‌هایی را باید کسب کنند تا صلاحیت این ارتقا را داشته باشد؛ به عبارتی مراحل ارتقا شغلی کارگران شرکت تعریف می‌شود و این نیز مبنایی برای مدیران آموزشی شرکت‌ها است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان با بیان اینکه دومین اولویت سرمایه‌گذاری استان در سال گذشته صنعت پوشاک اعلام شد، تصریح کرد: در صنف نساجی و پوشاک یک برنامه بزرگ را تعریف کردیم که شامل صلاحیت حرفه‌ای و آموزش دوگانه است و ما برای این اولویت در استان اصفهان برنامه بسیار ویژه‌ای چیده‌ایم تا شاهد تحول بزرگی در صنعت نساجی و پوشاک استان باشیم.

وی عدم تعامل بین آموزش و صنعت را از مهم‌ترین مشکلات کشور در گذشته دانست و گفت: به دلیل اینکه ارتباط درستی با صنایع نداشتیم، آموز‌ش‌ها با هدف‌گذاری غلط و به گونه‌ای که برای جامعه مفید نبود پیش می‌رفت اما آموزش زمانی قوی کار شده است که با صنعت ارتباط دارد و آموزش دوگانه و صلاحیت حرفه‌ای در دل صنایع است و نیاز واقعی را از خود آنها دریافت می‌کند.

اخوان با اشاره به افزایش هزینه نسبت به طرح‌های سابق عنوان کرد: هزینه‌ها کمی بیشتر از روش‌های قدیمی است و ما تا کنون از ظرفیت‌های موجود خود شرکت‌ها و اصناف استفاده کرده‌ایم و شاید در کوتاه‌مدت به نظر برسد که به صرفه نباشد اما در پایان کیفیت کار بالا رفته و به نفع صنایع و شرکت‌ها است و نیز اصنافی که با آنها فعالیت کردیم الان متقاضی ما هستند چراکه نیروها حرفه‌ای بوده و این در راندمان کار جبران می‌شود و در دراز مدت کاملا به صرفه و صلاح صنایع و سیستم دولتی است.

وی خاطرنشان کرد: هدف همه اصناف، صنایع و ما دو چیز است و آن رضایت‌مندی مردم و سود اقتصادی است که هردوی این‌ها یک ابزار کلیدی دارد که نیروی کار ماهر و متخصص است چراکه اگر آخرین تجهیزات دنیا هم در یک کارخانه باشد اما فردی که با آن کار می‌کند تخصص نداشته باشد هم به کارخانه ضرر می‌رساند و هم محصول تولید شده مورد رضایت مشتریان نیست و نیروی کار ماهر و متخصص با صلاحیت حرفه‌ای و آموزش دوگانه حاصل می‌شود.

انتهای پیام/ 174/ی

R41346/P/S6,51/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آموزش دوگانه آموزش دوگانه صلاحیت حرفه ای نیروی کار جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۰۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش کمبود معلم و نیرو در مازندران رفع شده است

به گزارش خبرنگار مهر، حسین کمالی عصر شنبه در گفتگو با خبرنگاران ضمن گرامیداشت مقام معلم اظهار کرد: تکریم از معلم باید به عنوان یک فرهنگ و روش در جامعه نهادینه شود.

وی از معلم به عنوان یک فرد تاثیرگذار و اثربخش در جامعه یاد کرد و گفت: رعایت معلم و اهمیت کار وی را به جامعه معرفی کنیم.

مدیر کل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه آموزش و پرورش متعلق به همه آحاد جامعه است تصریح کرد: آموزش و پرورش نیازمند مشارکت نهادها دولت و مجموعه دستگاه‌ها دارد.

وی با اظهار اینکه طبق فرمایش رئیس جمهور ایران قوی در گرو مدرسه قوی است به ویژه برنامه‌های گرامی‌داشت هفته معلم در استان مازندران اشاره و اضافه کرد: تکریم معلم مختص مدرسه نیست همه آحاد مردم و جامعه در این زمینه نقش دارند.

کمالی با بیان اینکه آزمون نهایی همانند کنکور است، درباره آزمون‌های استخدامی برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز افزود: طی دو سال گذشته اقدامات خوبی ورت گرفت و ردیف استخدامی‌هایی برای آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است.

وی با عنوان اینکه موضوع نیروی انسانی در آموزش و پرورش در حال رفع و جبران است گفت: اکنون با چالش و کمبود نیروی انسانی روبرو نیستیم و امسال کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش استان را نداریم.

تراز نیروی انسانی با کلاس ها برابر است

مدیر کل آموزش و پرورش مازندران به عنوان اینکه تراز نیروی انسانی با کلاس‌های استان برابر است گفت: امسال با مسئله کمبود معلم روبرو نیستیم.

وی از جذب نهایی دو هزار و ۴۰۰ نفر خبر داد و گفت: ۶۰۰ نفر سهمیه مازندران برای جذب نیروهای خدماتی است ه با برگزاری آزمون نسبت به جذب آنان اقدام می‌شود

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران کیفیت بخشی به مسئله آموزش را مسئله مهم بیان کرد و گفت: باید تلاش شود تا میانگین نمرات دروس مختلف در استان ارتقا بخشیده شود.

وی با اظهار اینکه فضای مجازی بر کیفیت آموزش تاثیر منفی گذاشته است گفت: در حال حاضر به سمت رشد کیفیت آموزشی با ارتقای میانگین نمرات در حرکت هستیم و مازندران جزو ۱۰ استان برتر کشور در زمینه کیفیت آموزشی است و در رده سبز میانه یا استان مناسب قرار داریم.

کمالی با اظهار اینکه مازندران در زمینه پذیرش در دانشگاه‌ها رتبه دوم را در کشور دارد تصریح کرد: این نشانه تمایل مازندرانی‌ها به ادامه تحصیل است و این مسئله نوعی فرصت تهدید محسوب می‌شود از این رو برای کاهش تهدید به دنبال گسترش رشته‌های فنی و حرفه‌ای در استان هستیم.

وی با عنوان اینکه ۴۵ درصد از دانش آموزان مازندران رشته‌های فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند، ادامه داد: این رقم تا پایان برنامه هفتم باید به ۵۶ درصد افزایش یابد دانش آموزان فنی و حرفه‌ای افزایش یابد یزان بیکاری کاهش می‌یابد.

مدیر کل آموزش و پرورش مازندران ادامه داد طی دو سال گذشته ۶۰ میلیارد تومان رای تجهیز هنرستان‌های استان از سوی دولت تخصیص داده شده است.

کد خبر 6093400

دیگر خبرها

  • استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری
  • ۱۹ هزار نیروی پرورشی امسال به استخدام آموزش و پرورش در می‌آیند
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • چالش کمبود معلم و نیرو در مازندران رفع شده است
  • ۱۴۰ نیروی فنی جذب هنرستان‌های زنجان می‌شوند
  • ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور آموزش‌های مهارتی می‌بینند
  • لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی برای تربیت نیروی متخصص
  • رشد بیش از ۴ برابری آمار جذب و پذیرش نیروی انسانی در آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان