Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان-مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان اصفهان گفت: طرح پارک ملی مهارت برای دانش‌آموزان علاقه‌مند به مهارت‌آموزی و هدایت آنان به کارگاه‌های آموزشی بر اساس توانایی عمومی و انگیزش و همچنین ایجاد بانک اطلاعات دانش‌آموزان در اصفهان اجرا می‌شود.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل فنی و حرفه ای اصفهان، روند مدرک‌گرایی و آموزش‌های نظری بدون کاربرد عملی در بلندمدت خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به بدنه نیروی کار فعال و متخصص جامعه وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حرفه‌آموزی و مهارت‌یابی دانش‌آموزان از اولویت‌های آموزش و پرورش است، تعامل و همکاری بیشتر مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای با آموزش و پرورش نقش به سزایی در حرفه‌آموزی دانش آموزان در جامعه دارد.

برگزاری کلاس‌های آموزش فنی و حرفه‌ای توسط مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در بهینه‌سازی اوقات فراعت دانش‌آموزان و کارآفرینی آنها در آینده موثر خواهد بود.

طرح پارک مهارت برای ارائه آموزش‌های ویژه به دانش‌آموزان و تربیت نیروی انسانی ماهر است که با اجرای این برنامه بهترمی‌توان دانش‌آموزان را در راستای حرفه‌آموزی در زمینه‌هایی که به آنها علاقه‌مند هستند، سوق داد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان درباره طرح پارک ملی مهارت که به منظور تربیت دانش‌آموزان ماهر است، گفت: طرح پارک مهارت برای نخستین بار در کشور به منظور استعدادیابی، رغبت‌سنجی و برنامه‌ریزی آموزشی برای دانش‌آموزان ۶ تا ۱۲۲ سالاجرایی شده است.

ابوطالب جلالی افزود:این برنامه برای دانش‌آموزان علاقه‌مند به مهارت‌آموزی و هدایت آنان به کارگاه‌های آموزشی بر اساس توانایی عمومی و انگیزش و همچنین ایجاد بانک اطلاعات دانش‌آموزان صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در راستای اطلاع‌رسانی و رواج فرهنگ مهارت‌آموزی در قشرهای متفاوت جامعه از سال گذشته طرح پارک ملی مهارت به منظور تربیت دانش‌آموزان ماهر انجام می‌شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان اضافه کرد: از سال گذشته فعالیت این طرح آغاز شد، طرح پارک مهارت مشمولدانش‌آموزانی می‌شود که در مقاطع تحصیلی زیر دبیرستان هستند و بیشتر سنین ۶ تا ۱۲ سال را در بر می‌گیرد.

وی بیان کرد: سال گذشته با هماهنگی با دبیرستان امام حسین (ع) و مدرسه امام محمدباقر (ع) این برنامه پیش رفت و برای اجرای این برنامه امسال هم در تعدادی از مدارس فعالیت‌ها صورت می‌پذیرد.

جلالی تاکید کرد: در این برنامه دانش‌آموزان به همراه خانواده‌هایشان در کارگاه‌ها شرکت می‌کنند و به منظور آشنایی بیشتر آنها برنامه‌های متفاوتی اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: در این طرح دانش‌آموزان و خانواده‌ها با کارگاه های متفاوت آشنا شده و روزهای پنجشنبه هم به صورت رایگان برای برنامه‌های تابستانی حضور پیدا می‌کنند و افراد علاقه‌مند از فعالیت‌های این کارگاه‌های آموزشی و برنامه‌های متفاوت بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان گفت: نیاز جامعه به حرفه‌های متفاوت امری بدیهی در جامعه است، بنایراین باید دانش‌آموزان با مقدمات و اهمیت داشتن شغل و ارزش کار و همچنین فعالیت در اجتماع آشنا شوند، مبرهن است که ادامه حیات اجتماع و پیشرفت جامعه‌ای که دانش‌آموزان در آن زندگی می‌کنند وابسته به انتخاب شغلی مناسب، سازنده و مفید آنها دارد.

وی اظهار کرد: امسال نیز با همکاری آموزش و پرورشو آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان مذاکراتی درباره دانش‌آموزان شاخه کاردانش، پارک مهارت ونحوه انتقال مربیان حق‌التدریس تبدیل وضعیت انجام شد.

جلالیدرباره اهداف اجرای این برنامه در فنی و حرفه‌ای بیان کرد: حرفه آموزی‌ها به منظور کاهش بیکاری در جامعه است، در جامعه امروز به دلیلعدم آشنایی دانش‌آموزان و نوجوانان با مشاغل مختلف و عدم استعدادیابی و انتخاب رشته‌های سلیقه‌ای از سوی خانواده‌های آنها شاهد اشباع شدن جامعه از فارغ‌التحصیلان در بعضی از رشته‌های خاص شده‌ایم که ماحصل این پدیده بحران بیکاری در جامعه است، به همین جهت کارگاه‌های متفاوت در جهت افزایش مهارت‌آموزی و آشنایی بیشتر دانش‌آموزان با برنامه‌های متفاوت انجام می‌شود.

وی ضمن تشریححرفه‌های قابل اجرا درطرح پارک مهارت برای تربیت دانش‌آموز ماهر عنوان کرد: این حرفه‌ها شامل برق ساختمان مقدماتی، الکترونیک مقدماتی، آشنایی با کامپیوتر(آفیس)، زبان انگلیسی مقدماتی، درودگری مقدماتی، خلاقیت، کار تیمی، کارآفرینی، مجسمه‌سازی پلیمری مقدماتی، آشنایی با کاربردهای شبکه‌های مجازی و امنیت آن، عکاسی مقدماتی، فتوشاپ مقدماتی و بازیگر تئاتر مقدماتی است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان ادامه داد: حرفه‌های دیگر شامل تراریوم (باغ شیشه‌ای)، پرورش گیاهان آپارتمانی، آشنایی با گیاهان دارویی، تشریفات (آداب و رسوم پذیرایی – میزآرایی)، آشپز غذاهای فوری (فست فود)، کافی‌شاپ، راهنمای گردشگری، نقاشی روی سفال، سفال با چرخ پایه، قلمزنی روی فلز، نقاشی دیواری، چاپ باتیک (چاپ روی پارچه)، خوشنویسی، موسیقی و ماساژاست.

وی اضافه کرد: با همکاری آموزش و پرورش استان اصفهان کارگروهی برای تهیه شیوه‌نامه پارک مهارت و طرح درس دوره‌های آموزشی تشکیلمی‌شود تا دانش‌آموزان طی دوره اوقات فراغت تابستان با حضوردر مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان از دوره‌های مهارتی بهره‌مندشوند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۶۳۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است

به گزارش قدس خراسان، یکی از دلایلی که موجب شد مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ از سوی سازمان بین‌المللی یونسکو انتخاب شود، رونق بازار خرید و فروش سنگ‌های تراش‌خورده عقیق و فیروزه در مشهد به ویژه بازار رضا(ع) بود که سال‌هاست به دست استادکاران گمنام این عرصه رقم می‌خورد؛ استادانی که تخصص، نام‌آوری و آموزششان در تراش گوهرسنگ‌ها خبر از میراثی غنی برای شهر مشهد می‌داد و بی‌آنکه خودشان بدانند، آغازگر مسیری بودند که نتیجه آن مطرح شدن نام مشهد در دنیا برای نخستین بار در زمینه گوهرسنگ‌ها بود. 

متأسفانه مشهدی‌های هنردوست و فعالان عرصه تراش گوهرسنگ، ۹اردیبهشت در گمنامی تمام یکی از استادان مطرح خود یعنی «استاد غلامرضا غلامیان» را برای همیشه از دست دادند.

مرحوم غلامیان که از هشت سالگی به واسطه پرکردن یک فراغت تابستانه همراه برادرش از یک کارگاه تراش سنگ در محله‌شان سردرآورد، با عشق و علاقه به مسیرش ادامه داد تا جایی که توانست تک‌تک اعضای خانواده‌اش را با تراش گوهرسنگ‌ها عجین کند و هنرش را به ۶ برادر دیگرش و بعدها به همسر، فرزندان و شاگردانش هم سرایت دهد. 

او از معدود استادان دغدغه‌مندی بود که در کنار آموزش سبک خود به شاگردانش، به روایت‌های مشتریان خارجی‌اش از تراش سنگ‌ها در کشورهای دیگر توجه کرد و همین امر سبب شد برای دریافت تخصص بیشتر در مهارت خود، راهی کشورهایی نظیر هندوستان شود و نامی ماندگار از خود به جای بگذارد.

فقدان استاد ارزشمند مشهدی را می‌توان به خوبی در گفته‌های مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی احساس کرد که خبر فوت را به رسانه‌ها این‌گونه داده است: «این هنرمند پیشکسوت تراش سنگ‌های قیمتی، نقش فراوانی در آموزش و تربیت هنرمندان این رشته در سطح خراسان رضوی داشت و در انتقال دانش حرفه‌ای تراش گوهرسنگ‌ها به خصوص در آموزش‌های مرتبط با مدارس و زندان‌ها بسیار تأثیرگذار بود. به طور یقین ضایعه فقدان استادی همچون غلامرضا غلامیان، تأثیر قابل توجهی بر روند آموزش حرفه‌ای این رشته خواهد گذاشت».

سیدجواد موسوی در گفت‌وگو با قدس خراسان درباره این استاد برجسته تراش عقیق استان عنوان می‌کند: استاد غلامیان یکی از پیشکسوتان گوهرتراشی بود که در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است. آموزش‌های استاد به گونه‌ای بود که طی چند ماه آموزش، این افراد مهارتی را کسب می‌کردند که اشتغال آن‌ها را تضمین می‌کرد.

وی ادامه می‌دهد: او به معنای واقعی یک معلم بود چرا که سعی و تلاشش فراتر از وظیفه بود. او با جان و دل، دانش‌آموزان و شاگردانش را با تواضع آموزش می‌داد و با وجود اینکه از ایثارگران دفاع مقدس بود؛ اما هیچ وقت از امتیاز ایثارگری استفاده نکرد و همیشه آموزش دادن به جای کسب درآمد، اولویت او بود.

مسئول دبیرخانه مشهد؛ شهر جهانی گوهرسنگ‌ها نیز می‌گوید: متأسفانه چند روزی است عزادار از دست دادن یکی از استادان برجسته تراش عقیق هستیم؛ استادی که شاگردان بسیاری را به ویژه به تراش عقیق علاقه‌مند کرد و سبب شد تراش این سنگ رونق خوبی بگیرد.

ملیحه سلطانی به نحوه آشنایی با استاد غلامیان اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: زمانی که مشهد شهر جهانی گوهرسنگ‌ها شد، یکی از زیرساخت‌ها، زیرساخت فرهنگی و آموزش و ترویج تراش گوهرسنگ‌ها بود و همین امر مقدمه آشنایی ما با استاد غلامیان شد. به دنبال شناسایی اساتیدی بودیم که بتوانند در زمینه آموزش به ما کمک کنند و موجب تحول شوند. در یکی از بازدیدهای میدانی با استاد آشنا شدیم که با خانواده خود و چند شاگرد در یک کارگاه بدون امکانات خاص کار می‌کردند.

او استاد را فردی دغدغه‌مند می‌داند و می‌گوید: در همین بازدید و در سال ۹۶ استاد دغدغه‌هایش را درباره تراش گوهرسنگ‌ها به ویژه عقیق مطرح و تأکید کرد اگر به این عرصه توجه نشود، مخاطرات جدی این هنر را تهدید می‌کند. در ادامه به دلیل تخصص و تبحر  او را در هنرستان پیامبر اعظم(ص) برای آموزش به دانش‌آموزان جذب کردیم و استاد پذیرفتند استاد دانش‌آموزان ما باشند.

سلطانی به نقش استاد غلامیان در ماندگاری دانش‌آموزان هنرستان در رشته تراش سنگ‌های قیمتی اشاره و عنوان می‌کند: تا پیش از آمدن استاد به هنرستان، دانش‌آموزان به این رشته جذب نمی‌شدند و در نهایت اگر جذب می‌شدند، ماندگاری نداشتند و همیشه ما مورد نقد بودیم که این چه رشته‌ای است. اگر در یک کلاس ۳۰نفر ثبت‌نام می‌کردند، در نهایت تعداد معدودی می‌ماندند. با آمدن استاد غلامیان و عشقی که به آموزش داشتند و فضای صمیمی که شکل گرفت، این رشته متحول شد و براساس آمار تعداد دانش‌آموزان این رشته افزایش یافت و شاگردان این استاد به صورت ۱۰۰درصد جذب بازار کار شدند. 

مسئول دبیرخانه مشهد؛ شهر جهانی گوهرسنگ‌ها ادامه می‌دهد: دانش‌آموزان هنرستان شهید چراغچی هم پس از هنرستان پیامبراعظم(ص) از وجود استاد بهره بردند که بدون هیچ چشمداشتی اثرات آموزش خود را در این هنرستان هم داشتند. کار استاد و تأثیر تربیتی او در کانون اصلاح و تربیت، بخش تراش گوهرها کاملاً مشهود بود و باید گفت در حال حاضر ما به صورت واقعی عزادار هستیم و به این فکر می‌کنیم چه کسی جایگزین استاد شودکه هم آموزش بی‌نقصی داشته باشد و هم با عشق و علاقه خود بتواند در شخصیت آن‌ها تأثیر بگذارد.

رئیس اداره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کارودانش آموزش و پرورش خراسان رضوی از دیگر کسانی است که به نقش اساسی استاد غلامیان در آموزش دانش‌آموزان تأکید می‌کند و می‌گوید: یکی از دلایلی که مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ‌ها از سوی ارزیابان بین‌المللی تأیید شد، وجود رشته‌های مربوط به گوهرسنگ‌ها بود. در آموزش و پرورش نیروی رسمی برای رشته تراش سنگ نداشتیم و مجبور بودیم از طریق میراث فرهنگی و صنایع دستی برای تأمین معلم اقدام کنیم. فرایند آموزش، مطلوب ما نبود تا زمانی که استاد غلامیان وارد این عرصه شد و با وجود تخصص استاد، این رشته که مورد نیاز شهر مشهد است، جان گرفت.

حسین حسین‌پور اضافه می‌کند: از نظر اخلاقی، تربیتی، آموزشی، انضباطی، اخلاق حرفه‌ای و کار در بازار، استاد الگوی دانش‌آموزان بودند و شاگردان او بیکار نیستند و این رشته را مدیون استاد غلامیان هستیم. با رفتن او ضربه بزرگی به رشته آموزش تراش سنگ وارد شد. 

مریم محمدزاده از شاگردان استاد غلامیان درباره تخصص استاد در زمینه تراش گوهرسنگ‌ها می‌گوید: حدود ۱۰ سال هم شاگرد استاد و هم همکار او بودم. در زمینه تراش سنگ‌ها استادان بسیاری هستند که بسته به تخصص و امکانات کارگاه خود، یک نوع سنگ را تراش می‌دهند؛ اما تفاوت استاد غلامیان با بقیه استادان عرصه تراش گوهرسنگ‌ها این بود که هر سنگی را با تبحر و سبک متفاوت خود می‌تراشید و ارزش آن را چندین برابر می‌کرد. 

به گفته سایر شاگردان استاد، آموزش و یاد دادن از رویه‌های استاد غلامرضا غلامیان بود. در حالی که او می‌توانست به دلیل سبکی که در تراش گوهرسنگ‌ها داشت، درآمد چندبرابری داشته باشد؛ اما خود را وقف آموزش شاگردانی کرد که حالا هریک یا نان‌آور خانواده‌ای هستند یا می‌توانند از این راه برای خود کسب درآمد کنند. مرور زندگی این استاد اخلاق، این شعر نظیری نیشابوری را به ذهن می‌آورد: «درس معلم ار بود زمزمه محبتی... جمعه به مکتب آورد طفل گریز پای را»  

خبرنگار: طاهره فجر داودلی

طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • اختتامیه نخستین جشنواره همیاران مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی در همدان
  • معلمان مدیران تراز انقلاب تربیت کنند
  • «استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است
  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان قزوین
  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • اجرای دوازدهمین دوره طرح ملی دادرس در استان قزوین
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد